Egyetemisták zarándoklata

Az országos katolikus egyetemi lelkészi referatúra 2022. szeptember 24-25. között zarándoklatot szervez egyetemisták számára Mátraverebély-Szentkútra, amelyre szeretettel várja az ország valamennyi felsőoktatási intézményében tanuló egyetemi hallgatóját, az egyetemi lelkészségek közösségeinek tagjait, vezetőit és szolgálattevőit.

Az egyetemista időszak egy sajátos életszakasz, ezért fontos, hogy megrendezésre kerüljenek olyan alkalmak, ahol a fiatalok, illetve az egyetemi lelkészségek közösségeinek tagjai és vezetői megtalálhatják a kapcsolódási pontokat, építkezhetnek egymás tapasztalataiból, és megerősödhetnek abban, hogy gyakorló keresztényként milyen feladataik vannak. A zarándoklatnak két kiemelt célja van. Egyrészt a közösségi élmény megélése, a lelki növekedés, az imádságos lelkületben való elmélyülés, az értékek továbbadása és az egyházhoz való tartozás fontosságának előmozdítása. Másrészt, a találkozás célja, hogy a résztvevő kortársak megosszák egymással tapasztalataikat a közösségük működéséről, és átadják egymásnak a jó gyakorlatokat.

Program

szeptember 24. (szombat)
9:30 óra érkezés Salgótarjánba (Jézus Szíve templom, Salgótarján, Budapesti út 55.)
9:45 óra indulás gyalogosan Mátraverebély-Szentkútra
délutáni órákban érkezés a zarándokházba, szállás elfoglalása
18:00 szentmise a Nemzeti Kegyhelyen
19:00 vacsora
20:00 kötetlen beszélgetés

szeptember 25. (vasárnap)
8:00 reggeli
8:30-tól gyónási lehetőség
10:15-10:40 katekézis (Kiss Didák OFM: Az életszentségre szóló meghívás mindenkinek szól)
11:00 búcsúi szentmise (“Pió atya zarándoklat” résztvevőivel együtt)
szentmisét követően körmenet a szent Pió atya ereklyéjével
13:00 ebéd, záró gondolatok

Részvételi díj: 5.000 Ft

A program költségének teljes összege 10.000 Ft. A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottsága támogatja a zarándoklatot, így a résztvevőknek 5.000 Ft személyes hozzájárulást kell fizetni. Ez a szállást, a szombati vacsorát, a vasárnapi reggelit és ebédet fedezi. A közösségeknek/résztvevőknek egyénileg a következőkről szükséges gondoskodniuk: szombat napközbeni étkezés (úticsomag), illetve az oda- és visszautazás.

A programra a jelentkezés a területileg illetékes egyetemi lelkészeknél történik szeptember 18-ig. A további részletekről, oda- és visszautazás lehetőségéről, a felmerülő költségekről szintén az egyetemi lelkészeknél szükséges érdeklődni. Elérhetőségeket az ‘Egyetemi lelkészségek’ menüpont alatt találsz.

További információ: delelkes@dnyem.hu

Következő programok

Friss híreink

Ifjúsági Programok 2024

Összegyűjtöttük nektek a 2024-es országos ifjúsági programokat: EseményDátumHelyszínNagymarosi Ifjúsági Találkozó2024. május 25.NagymarosMIT - Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó2024. július 4-7.MáriagyűdEgerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat2024. július...