Közösség

Hisszük, hogy az ember alapszükséglete a közösséghez tartozás. Isten is egyházának közösségébe hív bennünket, ezért egy keresztény közösséghez tartozás sokszorosan nagy ajándéka lehet az életünknek. Valójában egy lehetőség, amivel kár lenne nem élni. Hisz, ki ne szeretné magát egy támogató, megtartó közegben, biztonságban tudni, ahol különöböző programokon vehet részt, barátokra lelhet, önmaga lehet és hitében erősödhet?

A katolikus egyházon belül számtalan ifjúsági közösség van, melyek örömmel várják az érdeklődő fiatalokat. Egyszerre akár több közösséghez is tartozhatunk, hisz mind más és más, ez a döntés csak rajtunk áll. Javasoljuk, hogy olyan közösséget válassz, ahol a közös tanúságtétel, liturgikus ünneplés és szolgálat is meghatározó része az összejöveteleknek, legyen az plébániai, szerzetesi, ifjúsági- vagy lelkiségi mozgalmi háttérrel bíró közösség.

Ha megfogalmazódott Benned a vágy, vedd fel a kapcsolatot egyházmegyéd ifjúsági irodájával vagy keress a kozossegek.hu oldalon.

https://kozossegek.hu

Következő programok

Friss híreink

Egyetemisták zarándoklata

Egyetemisták zarándoklata

Az országos katolikus egyetemi lelkészi referatúra 2022. szeptember 24-25. között zarándoklatot szervez egyetemisták számára Mátraverebély-Szentkútra, amelyre szeretettel várja az ország valamennyi felsőoktatási intézményében tanuló egyetemi hallgatóját, az egyetemi...

Meghosszabbított jelentkezés! Október 3-ig még regisztrálhatsz!

Meghosszabbított jelentkezés! Október 3-ig még regisztrálhatsz!

"Ti vagytok erre a tanúk!" (Lk 24,48) Több vagy, ha adsz! Tapasztald meg idén is a segítségnyújtás örömét, és vegyél részt barátaiddal a 72 órában! Még fogadjuk a csapatok jelentkezését az október 6–9. között 15. alkalommal megrendezendő, nagyszabású, országos...