Bemutatkozás

Az MKPK Ifjúsági Bizottsága a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia fiatalokért felelős testülete. Vezetője Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi megyéspüspök atya.

A bizottság tagjai Dr. Székely János, szombathelyi megyéspüspök és Mohos Gábor, esztergom-budapesti segédpüspök.

Palánki Ferenc, debrecen-nyíregyházi megyéspüspök
Dr. Székely János, szombathely megyéspüspök
Mohos Gábor, esztergom-budapesti segédpüspök

Munkájukat segíti a bizottság irodája, ahol Gábor Miklós irodavezetőként, Rózsás Petra pedig asszisztensként dolgozik.

Gábor Miklós, irodavezető
Rózsás Petra, asszisztens

Palánki Ferenc püspök atya irányításával tanácsadóként részt vesznek a munkában az egyházmegyék ifjúsági referensei és az ifjúsági irodák vezetői, munkatársai. 

Az Ifjúsági Bizottság küldetése az egyház missziójába beágyazódva a fiatalok evangelizációja, szellemi és lelki nevelésük, hivatásuk kibontakoztatása és támogatása, továbbá annak elősegítése, hogy minden fiatal megtalálja a helyét az egyházban és a társadalomban. Az ifjúságpasztorációban tevékenykedve, szeretnénk, ha a fiatalok otthon érezhetnék magukat az egyházban, ha mindinkább megtapasztalhatnák: az egyház él és fiatal, és csodálatosan sokszínű!

A bizottság olyan hazai országos programok szervezésében vesz részt, mint például a több mint 40 éve töretlenül működő Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, az évek óta egyre népszerűbb 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció, vagy például az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyomán életrehívott Forráspont – Jézussal ifjúsági eucharisztikus est.

Emellett a világegyház legnagyobb nemzetközi ifjúsági eseményén, az Ifjúsági Világtalálkozókon való részvételt is a bizottság szervezi a magyar fiatalok számára. Hazai társrendezvénnyel teszi lehetővé a fiatalok bekapcsolódását az IVT-be, amennyiben egy másik kontinensen kerül megrendezésre a nagy esemény. Ilyen volt az elmúlt években a Magyar Sydney, a HungaRio vagy a Panama-nap.

Az országos szintű katolikus ifjúsági programok hírét az online tér mellett minden évben nyomtatott formában is, egy matricás szórólap elkészítésével igyekszik továbbítani a fiatalok felé.

Következő programok

Friss híreink

Kiegészítő információk az IVT jelentkezéshez

Kiegészítő információk az IVT jelentkezéshez

A jelentkezéshez kapcsolódóan itt találsz néhány fontos kiegészítő információt pl. az egyházmegyei IVT-felelősök elérhetőségéről, az általunk javasolt előtalálkozókról, valamint a főtalálkozón választható díjcsomagokról. Egyházmegyei IVT-felelősök EgyházmegyeFelelős...