Bemutatkozás

Az MKPK Ifjúsági Bizottsága a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia fiatalokért felelős testülete. Vezetője Fábry Kornél, esztergom-budapesti segédpüspök atya.

A bizottság tagjai Fekete Szabolcs, szombathelyi segédpüspök és Mohos Gábor, esztergom-budapesti segédpüspök.

Dr. Fábry Kornél, esztergom-budapesti segédpüspök
Fekete Szabolcs Benedek, szombathelyi segédpüspök
Mohos Gábor, esztergom-budapesti segédpüspök

Munkájukat segíti a bizottság irodája, ahol Gábor Miklós irodavezetőként, Mátéffy Johanna pedig asszisztensként dolgozik.

Gábor Miklós, irodavezető
Mátéffy Johanna
asszisztens

Fábry Kornél püspök atya irányításával tanácsadóként részt vesznek a munkában az egyházmegyék ifjúsági referensei és az ifjúsági irodák vezetői, munkatársai. 

Az Ifjúsági Bizottság küldetése az egyház missziójába beágyazódva a fiatalok evangelizációja, szellemi és lelki nevelésük, hivatásuk kibontakoztatása és támogatása, továbbá annak elősegítése, hogy minden fiatal megtalálja a helyét az egyházban és a társadalomban. Az ifjúságpasztorációban tevékenykedve, szeretnénk, ha a fiatalok otthon érezhetnék magukat az egyházban, ha mindinkább megtapasztalhatnák: az egyház él és fiatal, és csodálatosan sokszínű!

A bizottság olyan hazai országos programok szervezésében vesz részt, mint például a több mint 40 éve töretlenül működő Nagymarosi Ifjúsági Találkozó, az évek óta egyre népszerűbb 72 óra kompromisszum nélkül önkéntes akció, vagy például az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus nyomán életrehívott Forráspont – Jézussal ifjúsági eucharisztikus est.

Emellett a világegyház legnagyobb nemzetközi ifjúsági eseményén, az Ifjúsági Világtalálkozókon való részvételt is a bizottság szervezi a magyar fiatalok számára. Hazai társrendezvénnyel teszi lehetővé a fiatalok bekapcsolódását az IVT-be, amennyiben egy másik kontinensen kerül megrendezésre a nagy esemény. Ilyen volt az elmúlt években a Magyar Sydney, a HungaRio vagy a Panama-nap.

Az országos szintű katolikus ifjúsági programok hírét az online tér mellett minden évben nyomtatott formában is, egy matricás szórólap elkészítésével igyekszik továbbítani a fiatalok felé.

Következő programok

Friss híreink

Ifjúsági Programok 2024

Összegyűjtöttük nektek a 2024-es országos ifjúsági programokat: EseményDátumHelyszínNagymarosi Ifjúsági Találkozó2024. május 25.NagymarosMIT - Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó2024. július 4-7.MáriagyűdEgerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat2024. július...