Önkéntesség

Manapság gyakran hangoztatott fogalom az önkéntesség, önkéntes munka. Sokszor már az önéletrajzokban is jól mutat, ha valakinek van ilyen tapasztalata, sőt sok fiatalnak elsőként talán már a kötelező változata, az IKSZ jut az eszébe. Jó lehetőség önmagunk kipróbálására, hivatásunk, utunk keresésében is.

Mi azért szervezünk önkéntes programokat, hogy a keresztény közösség is épüljön ezáltal. Találkozóinkat, másokat segítő munkánkat szinte el sem tudjuk képzelni önkéntesek közreműködése nélkül. Mindezt ökumenikus összefogásban is megvalósítjuk hosszú ideje, ezért is veszünk részt évenként a 72 óra kompromisszumok nélkül akcióban. De az egyháztól távolabb élő kortárs fiatalok felé nyitó feladatainkban is fontos szerepe van fizikai és lelki képességeink önkéntes felajánlásának. Mindezt igyekszünk egymással közösségben megélve végezni, lehetőséget adva, hogy a fiatalok találkozhassanak egymással. Így sok közös élményt is átélhetünk remélve, hogy mindannyiuk személyes keresztény elköteleződését is növeli az önkéntes munka. 

https://72ora.hu

Következő programok

Friss híreink

Kiegészítő információk az IVT jelentkezéshez

Kiegészítő információk az IVT jelentkezéshez

A jelentkezéshez kapcsolódóan itt találsz néhány fontos kiegészítő információt pl. az egyházmegyei IVT-felelősök elérhetőségéről, az általunk javasolt előtalálkozókról, valamint a főtalálkozón választható díjcsomagokról. Egyházmegyei IVT-felelősök EgyházmegyeFelelős...