Pannonhalmi Területi Apátság

Referensi bemutatkozás

Hortobágyi Arnold OSB

Ifjúsági referens

Pannonhalmi Területi Apátság
Hortobágyi Arnoldnak hívnak, a pannonhalmi főapátság szerzetespapja vagyok. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Szendrőben töltött szép gyermekkorom évei után, 17 évesen, a miskolci bányásziskola elvégzését követően 1991-ben csatlakoztam a pannonhalmi bencés közösséghez, ahol 10 éve négy bencés egyházközség lelkipásztori szolgálatát végzem.
Szerzetesi éveim alatt a noviciátust követően a Győri Hittudományi Főiskola hittanár-szakán hittanári, majd a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán hittanár-nevelőtanár végzettséget szereztem 2010-ben. A teológiai stúdiumokat a mentálhigiénés és a lelkigondozói kompetenciák megszerzésével egészítettem ki a Semmelweis Egyetem Mentálhigiéné Posztgraduális Szakán. Családsegítő lelkigondozóként és mentálhigiénés szakemberként nyolc év óta terapeuta munkatársammal vezetek csoportot házasságra készülő fiatal jegyespároknak. Szerzetesi elöljáróim megbízásával 2019-től én képviselem a Magyar Püspöki Konferencia Ifjúsági Bizottságában a Pannonhalmi Terület Apátságot a hozzá tartozó plébániákkal és iskolákkal együtt.
9

Az irodáról

Az iroda eseményei

Nem található esemény.

Legfrissebb híreink

Ifjúsági Programok 2024

Összegyűjtöttük nektek a 2024-es országos ifjúsági programokat: EseményDátumHelyszínNagymarosi Ifjúsági Találkozó2024. május 25.NagymarosMIT - Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó2024. július 4-7.MáriagyűdEgerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat2024. július...

További ifjúsági irodák

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Veszprémi Főegyházmegye

Győri Egyházmegye

Pannonhalmi Területi Apátság

Szombathelyi Egyházmegye

Kaposvári Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Székesfehérvári Egyházmegye

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Váci Egyházmegye

Kaolcsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Egri Főegyházmegye