Pécsi Egyházmegye

Referensi bemutatkozás

Berecz Tibor

Ifjúsági referens

Pécsi Egyházmegye
2016-ban szenteltek pappá Pécsen. Az ifjúsági referensi feladatkör mellett Pécsen a Székesegyházban vagyok káplán, továbbá egykori középiskolámban, a Ciszterci Rend Nagy Lajos Gimnáziumában vagyok iskolalelkész. Elmúlt tanév végéig egyetemi lelkészi megbízásom is volt. 2021 őszén megbíztak a Ciszterci Nevelési Központ iskolalelkészi feladataival is.
9

Az irodáról

Az ifjúsági referatúrán egyetemista önkéntesekkel dolgozunk együtt. Ez a csapat nagyjából tíz fős és minden tanévben némileg változik, az érintett egyetemisták tanulmányai és élethelyzete függvényében. A Pasztorális Iroda munkatársa, Tóth Györgyné Szamos Zsuzsanna egyéb feladatai közepette az ifjúsági referatúra programjainak adminisztratív-pénzügyi jellegű háttér munkájában nyújt segítséget.

Legnagyobb programjaink a virágvasárnapi Ifjúsági Passió, amelyet a Keret Alkotó Csoporttal közösen, valamint a Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó, amelyet önállóan szervezünk meg. Emellett havi rendszerességgel ifjúsági szentségimádást tartunk, valamint Párkapcsolati Műhelyre hívjuk a fiatalokat. Országos, illetve nemzetközi ifjúsági programokra csoportot , valamint Pécs városában alkalmi ifjúsági lelki vagy kikapcsolódást, kapcsolatteremtést és önképzést elősegítő programokat szervezünk, mint pl. társasjáték-est, Mikulás-kupa, beszélgetés meghívott előadókkal, Szociopoly szegénységre érzékenyítő interaktív társasjáték, elsősegély-tanfolyam, tánctanfolyam, keresztény bál..

Feladatunk még a törzshelyünknek számító nagyobb helyiség rendelkezésre bocsátása az érdeklődő ifjúsági csoportok, illetve ifjúsági programok számára.

Távlati célunk a város, majd az egyházmegye közösségeinek felmérése, kapcsolati háló kiépítése.

Az ifjúsági referatúra a munkáját az egyházmegyei ifjúsági irodában végzi.

Az iroda eseményei

Nem található esemény.

Legfrissebb híreink

Kiegészítő információk az IVT jelentkezéshez

Kiegészítő információk az IVT jelentkezéshez

A jelentkezéshez kapcsolódóan itt találsz néhány fontos kiegészítő információt pl. az egyházmegyei IVT-felelősök elérhetőségéről, az általunk javasolt előtalálkozókról, valamint a főtalálkozón választható díjcsomagokról. Egyházmegyei IVT-felelősök EgyházmegyeFelelős...

További ifjúsági irodák

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Veszprémi Főegyházmegye

Győri Egyházmegye

Pannonhalmi Területi Apátság

Szombathelyi Egyházmegye

Kaposvári Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Székesfehérvári Egyházmegye

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Váci Egyházmegye

Kaolcsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Egri Főegyházmegye