Pécsi Egyházmegye

Referensi bemutatkozás

Kovács József

Ifjúsági referens

Pécsi Egyházmegye
A Pécsi Egyházmegye ifjúsági referense és egyetemi lelkésze vagyok. Tolna vármegyéből, Pincehelyről származom. Középiskolai tanulmányaimat Tamásiban végeztem, majd az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán tanító és katolikus hittanár szakokon diplomáztam. Öt, a munka világában eltöltött év után éreztem az Isten hívását a papságra. Az esztergomi szemináriumban készültem a papi életre. 2019-ben szenteltek pappá Pécsett. Kápláni szolgálatot teljesítettem Komlón, Máriagyűdön és Siklóson. 2022. szeptemberétől Felföldi László pécsi püspök titkára lettem.
9

Az irodáról

Az ifjúsági referatúrán egyetemista önkéntesekkel dolgozunk együtt. Ez a csapat több közösség tagjaiból tevődik össze és minden tanévben némileg változik, az érintett egyetemisták tanulmányai és élethelyzete függvényében. Az ifjúsági referatúra szerves részét képezi a Pécsi Katifi közösség, valamint a Pécsi Egyetemi lelkészség és a Ministráns referatúra is.

Pécsen kívül az egyházmegye több pontján szervezünk ifjúsági találkozókat, legnagyobb rendezvényünk a Máriagyűdi Ifjúsági találkozó, amelyet minden évben Sarlós Boldogasszony (július 2.) hetében rendezünk meg.

Az ifjúsági referatúra közösségi terme és irodája Pécs belvárosában a Hunyadi utca 3 sz. alatti Szent II. János Pál pápa ifjúsági közösségi házban található.

Az iroda eseményei

Nem található esemény.

Legfrissebb híreink

Ifjúsági Programok 2024

Összegyűjtöttük nektek a 2024-es országos ifjúsági programokat: EseményDátumHelyszínNagymarosi Ifjúsági Találkozó2024. május 25.NagymarosMIT - Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó2024. július 4-7.MáriagyűdEgerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat2024. július...

További ifjúsági irodák

Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye

Veszprémi Főegyházmegye

Győri Egyházmegye

Pannonhalmi Területi Apátság

Szombathelyi Egyházmegye

Kaposvári Egyházmegye

Pécsi Egyházmegye

Székesfehérvári Egyházmegye

Esztergom-Budapesti Főegyházmegye

Váci Egyházmegye

Kaolcsa-Kecskeméti Főegyházmegye

Szeged-Csanádi Egyházmegye

Egri Főegyházmegye