Elindult honlapunk!

Régóta fennálló hiányt pótolva, 2022 Úrnapján elindítottuk honlapunkat, melyet örömmel osztunk meg a nyilvánossággal!

Célunk, hogy összegyűjtve immáron az online térben is elérhetővé tegyük mindazokat a katolikus ifjúsági programokat, amelyekkel az egyházmegyék, egyetemi lelkészségek, szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak várják a hitükben megerősödni vágyó fiatalokat.

Az Ifjúsági Bizottság küldetése az egyház missziójába beágyazódva a fiatalok evangelizációja, szellemi és lelki nevelésük, hivatásuk kibontakoztatása és támogatása, továbbá annak elősegítése, hogy minden fiatal megtalálja a helyét az egyházban és a társadalomban. A felnövekvő ember életében a fiatalkor a nagy döntések ideje, ezért fontos célunk, hogy az egyház tanítása szerint segítsük a fiatalokat hivatásuk megtalálásában és megérlelésében, legyen az papi, szerzetesi vagy házas hivatás.

A gyorsan változó világban ehhez a munkához nyújtunk fogódzó pontokat a fiataloknak és az őket kísérő lelkipásztoroknak, munkatársaknak, építve ebben az egyház tanítására, elődeink elkötelezett életére, példájára.

Az ifjúságról szóló 2018. évi püspöki szinódust követően közzétett “Christus vivit, Krisztus él” pápai apostoli buzdításban bemutatott szempontoktól vezérelve, különösen a missziós szinodalitás alapján igyekszünk végezni munkánkat, szervezni programjainkat.

Ahogy Ferenc pápa is mondja, szeretnénk, hogy a fiatalok otthon érezhessék magukat az egyházban, és mindinkább megtapasztalhassák: „Krisztus él! Ő a mi reményünk, és csodálatos módon fiatalságot ad a világnak. Minden, amit megérint, megifjodik, új lesz, élettel telik meg.”(ChV1).

Következő programok

Friss híreink

Egyetemisták zarándoklata

Egyetemisták zarándoklata

Az országos katolikus egyetemi lelkészi referatúra 2022. szeptember 24-25. között zarándoklatot szervez egyetemisták számára Mátraverebély-Szentkútra, amelyre szeretettel várja az ország valamennyi felsőoktatási intézményében tanuló egyetemi hallgatóját, az egyetemi...

Meghosszabbított jelentkezés! Október 3-ig még regisztrálhatsz!

Meghosszabbított jelentkezés! Október 3-ig még regisztrálhatsz!

"Ti vagytok erre a tanúk!" (Lk 24,48) Több vagy, ha adsz! Tapasztald meg idén is a segítségnyújtás örömét, és vegyél részt barátaiddal a 72 órában! Még fogadjuk a csapatok jelentkezését az október 6–9. között 15. alkalommal megrendezendő, nagyszabású, országos...