Elindult honlapunk!

Régóta fennálló hiányt pótolva, 2022 Úrnapján elindítottuk honlapunkat, melyet örömmel osztunk meg a nyilvánossággal!

Célunk, hogy összegyűjtve immáron az online térben is elérhetővé tegyük mindazokat a katolikus ifjúsági programokat, amelyekkel az egyházmegyék, egyetemi lelkészségek, szerzetesrendek, lelkiségi mozgalmak várják a hitükben megerősödni vágyó fiatalokat.

Az Ifjúsági Bizottság küldetése az egyház missziójába beágyazódva a fiatalok evangelizációja, szellemi és lelki nevelésük, hivatásuk kibontakoztatása és támogatása, továbbá annak elősegítése, hogy minden fiatal megtalálja a helyét az egyházban és a társadalomban. A felnövekvő ember életében a fiatalkor a nagy döntések ideje, ezért fontos célunk, hogy az egyház tanítása szerint segítsük a fiatalokat hivatásuk megtalálásában és megérlelésében, legyen az papi, szerzetesi vagy házas hivatás.

A gyorsan változó világban ehhez a munkához nyújtunk fogódzó pontokat a fiataloknak és az őket kísérő lelkipásztoroknak, munkatársaknak, építve ebben az egyház tanítására, elődeink elkötelezett életére, példájára.

Az ifjúságról szóló 2018. évi püspöki szinódust követően közzétett “Christus vivit, Krisztus él” pápai apostoli buzdításban bemutatott szempontoktól vezérelve, különösen a missziós szinodalitás alapján igyekszünk végezni munkánkat, szervezni programjainkat.

Ahogy Ferenc pápa is mondja, szeretnénk, hogy a fiatalok otthon érezhessék magukat az egyházban, és mindinkább megtapasztalhassák: „Krisztus él! Ő a mi reményünk, és csodálatos módon fiatalságot ad a világnak. Minden, amit megérint, megifjodik, új lesz, élettel telik meg.”(ChV1).

Következő programok

Friss híreink

Fiatalok jelentkezését várja a KözösPont fesztiválmisszió csapata

Fiatalok jelentkezését várja a KözösPont fesztiválmisszió csapata

A KözösPont misszió egy keresztény fiatalokból álló, évente újraszerveződő csapat, akik a fesztiválok közegében mindenkinek lehetőséget adnak arra, hogy begyakorolt szövegek végighallgatása nélkül, kötetlenül, személyesen beszélgethessenek hitről, kereszténységről, az...

Zárjuk együtt a Jubileumi évet a PontVeled-en!

Zárjuk együtt a Jubileumi évet a PontVeled-en!

A jubileumi év zárásaként egy izgalmas programra invitálunk Téged! A név ismerős lehet, hiszen júniusban szerveztük meg a PontNeked ifjúsági napot Monoron. Nem sokan tudják azonban, hogy a rendezvénynek csak a fele valósult meg, a másik felét most tudjuk...

Két év után újra vár a KELET!

Két év után újra vár a KELET!

2023. február 10-12. között Debrecenben kerül megrendezésre a Kárpát-medencei Egyetemi Lelkészségek Találkozója (KELET). A világjárvány okozta korlátozások miatt az elmúlt két évben nem tudták megrendezni a már nagy hagyományoknak örvendő országos találkozót, ez...