„Kelj fel! Krisztus téged hív!” – fiatalokról szóló szimpózium Krakkóban

2022. október 20 – 23. között Krakkóban került megrendezésre a CCEE szervezésében egy fiatalokról szóló szimpózium „Kelj fel! Krisztus téged hív!” mottóval. Az eseményen Európa szinte minden országából jelen voltak püspökök, papok és természetesen döntő többségében fiatalok, Magyarországot Németh István atya, a debrecen – nyíregyházi egyházmegye papja képviselte.

Az együtt töltött négy nap igazi jellegzetessége volt, hogy ez a rendezvény nem csupán a fiatalokról akart tudományos keretek között beszélni, hanem a programok főszereplői maguk a fiatalok voltak, akik együtt gondolkodtak és beszélgettek a Christus vivit pápai dokumentum iránymutatása szerint.

Lehetőség nyílt arra az előadások között, hogy egyes fiatalok sorsát, az Istennel való kapcsolatát és az Egyházon belüli életét hallgassák meg a résztvevők. A tanúságtevők Európa minden egyes különböző szegletéből érkeztek: Ukrajnától Spanyolországig, Norvégiától Máltáig mondták el életük legnagyobb fordulópontjait – így egy színes és széles spektrumot mutatott be a fiatalok helyzetéről és valóságáról ez a szimpózium.

A tanúságtételek mellett a másik fő pontot a közös gondolkodás és a beszélgetés jelentette, amely alkalmával a fiatalok megosztották egymással ötleteiket, örömeiket, aggodalmaikat és félelmeiket a fiatalok helyzetéről az Egyház közösségében.

A szimpózium fénypontja volt a közös ünneplés a Krakkói Főegyházmegyével Szent II. János Pál pápa ünnepe alkalmával: európai fiatalok együtt adtak hálát az Egyházért és imádkoztak egymásért.

Ez a pár nap talán lendületet adott minden résztvevőnek, hogy visszatérve országába még nagyobb lelkesedéssel keresse a lehetőségeket arra, hogy az Isten hogyan működik a fiatalokon keresztül is.


Következő programok

Friss híreink

Ifjúsági Programok 2024

Összegyűjtöttük nektek a 2024-es országos ifjúsági programokat: EseményDátumHelyszínNagymarosi Ifjúsági Találkozó2024. május 25.NagymarosMIT - Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó2024. július 4-7.MáriagyűdEgerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat2024. július...