Jelentkezési tudnivalók a lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra

Az IVT

Jelentkezés

Hírek

Felkészülés

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia téli ülésén úgy döntött, hogy a megnövekedett energiaárak miatt az egyházmegyék kiegészítő támogatásával együtt 50 fő kiutazását támogatja a lisszaboni ifjúsági világtalálkozóra.

Így sajnos ezúttal a korábbi gyakorlatnak megfelelően nem tudunk közvetlen anyagi támogatást nyújtani a további csoportoknak.

Igyekszünk a szervezés egyéb kérdéseiben minden érdeklődőnek elsősorban logisztikai segítséget felajánlani.

A vatikáni és a portugál szervezők regisztrációs irányelvei szerint létrehozunk egy magyar makrocsoportot a nemzetközi regisztrációs rendszerben. A szervezők szándéka, hogy az azonos országból érkező vagy azonos nyelvet beszélő fiatalok különböző csoportjai egy-egy nagyobb makrocsoport alá tartozóan jelentkezzenek.

Ezért az MKPK Ifjúsági Bizottsága felvállalja a központilag támogatott delegáció mellett az egyházmegyék, mozgalmak, szerzetesrendek csoportjainak a makrocsoporton belüli regisztrálását is. Ez azt jelenti, hogy az adott kisebb csoportok vezetői saját maguk tudják kezelni a csoportjuk létszámának alakulását, a megfelelő díjcsomag kiválasztását, de a részvételi díjak és a szolidaritási díj kifizetését az MKPK Ifjúsági Bizottsága fogja megtenni a hozzá beérkező egyéni részvételi díjak és az egyházmegyei vagy egyéb támogatások befogadásával és figyelembevételével. Tehát minden résztvevő az MKPK Ifjúsági Bizottságához fizeti be a részvételi díjat, és mi továbbítjuk Lisszabonba. Mindez azt is jelenti, hogy a nálunk jelentkezőknek a világtalálkozó oldalán nem kell külön önálló csoportot létrehozniuk.

Igény szerint az utazás szervezését is vállaljuk, ill. koordináljuk (repülős vagy autóbuszos utazás), de ezt akár egy-egy csoport maga is intézheti. A kisebb egyházmegyei, mozgalmi, szerzetesrendi csoportok közös utazásának megszervezése viszont mindenki számára hasznos lehet.

Korhatár

18-35 év közötti fiatalok

Díjak és fontos határidők

A támogatás nélküli várható bekerülési költség 400 ezer Forint. Ez az alábbiakat foglalja magában:

  • részvételi díj (teljes ellátást jelentő A1 díjcsomag; 235 EUR)
  • szolidaritási díj (10 EUR)
  • előtalálkozó részvételi díja (70 EUR) – ez opcionális, csak azok esetén merül fel, akik előtalálkozóra is mennek
  • magyar központi és szervezési költségek (sapka, póló, zarándokfüzet, katekézisek) + tartalék
  • biztosítás
  • útiköltség (repülő vagy autóbusz)

A portugál szervezők a világtalálkozó lisszaboni részvételi díjából kedvezményt adnak az alábbiak szerint:

  • 5 % engedmény 2023. március 15-ig kifizetve.

Lehetőség van arra is, hogy a bejelentett csoportok most még csak a létszám alapján, a konkrét nevek ismerete nélkül is kifizethessék a kedvezményes részvételi díjat.

Amennyiben egy-egy mozgalomban, szerzetesrendben vagy plébánián döntés születik arról, hogy hány főt támogatnak saját forrásukból, és az ő részvételi díjukat is egy díjbekérő levél alapján átutalják az MKPK Ifjúsági Bizottsága bankszámlájára a fenti határidők előtt legalább 3 nappal, akkor ezeket a csoportokat is bejelentjük és kifizetjük a részvételi díjat. Később pedig a csoportfelelősökkel egyeztetett összegről a konkrét jelentkezőknek díjbekérőt küldünk, és a pénz megérkezése után számlát is kiállítunk a befizetett összegről.

A csoportok létszáma később is bővíthető, de 2023. március 15. után már a kedvezmények nélküli áron.

Utazás

Igyekszünk repülővel megszervezni az utazást, de a kisebb csoportok együttes autóbuszos utazását is segíteni tudjuk, ha létszámuk egyenként kevesebb, mint egy-egy buszban a férőhelyek száma.

Részletes jelentkezési adatok

Február elején meg fogunk nyitni egy olyan jelentkezési felületet, ahol név szerint tudjuk majd a résztvevők személyes adatait bekérni. Ennek összetettsége a jelentkezők várható számától függ.

Mit kérünk előzetesen jelenleg?

Ezekre az e-mailben megküldendő (ifjusagibizottsag@katolikus.hu) válaszokra lenne most még szükségünk:

  • a csoport várható létszáma
  • utazás (velünk együtt/külön szervezik-e; ha velünk, akkor: busszal vagy repülővel szeretnének utazni)
  • előtalálkozón részt kívánnak-e venni (igen/nem)
  • saját támogatás mértéke (pl. plébániai, szerzetesi, mozgalmi).

IVT kiemelt hírek

Ferenc pápa beszédei az IVT-n

Ferenc pápa beszédei az IVT-n

Összegyűjtöttük Ferenc pápa IVT-n mondott beszédeinek fordítását, melyek a Magyar Kurír oldalán a lenti cikkekben találhatók meg. Bátorítunk mindenkit, hogy olvassuk el, elmélkedjük át, váltsuk tettekre újra és újra a Szentatya nekünk mondott szavait! Nyitóünnepségen...

Az IVT

Jelentkezés

Hírek

Felkészülés

Kiemelt híreink

Ferenc pápa beszédei az IVT-n

Ferenc pápa beszédei az IVT-n

Összegyűjtöttük Ferenc pápa IVT-n mondott beszédeinek fordítását, melyek a Magyar Kurír oldalán a lenti cikkekben találhatók meg. Bátorítunk mindenkit, hogy olvassuk el, elmélkedjük át, váltsuk tettekre újra és újra a Szentatya nekünk mondott szavait! Nyitóünnepségen...