5 éve jelent meg a Cristus Vivit apostoli buzdítás – „Hitkommunikáció a digitális világban” közösségi kampány

A Christus Vivit  apostoli buzdítás megjelenésének 5. évfordulója kapcsán a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma a Kommunikációs Dikasztérium egy közösségi kampányt indított (a kezdeményezésről szóló eredeti cikk a Dikasztérium honlapján elérhető ezen a linken).

Az Egyház idén ünnepli a Christus Vivit című, az előző,a fiatalokról megtartott püspöki szinódus utáni apostoli buzdítás megjelenésének ötéves évfordulóját.

Ferenc pápa ugyanis 2019. március 25-én írta alá a Loretói Szent Házban a fiatalokhoz intézett „levelet”, amely lezárta a 2018 októberében a Vatikánban tartott ifjúsági püspöki szinódus munkáját, amelyet első alkalommal előzött meg a világ minden tájáról érkező fiatalok részvételével tartott előszinódus, valamint a helyi egyházakban a fiatal generációk képviselőivel közösen végzett reflexiók összegyűjtése.

Most, a Christus Vivit 5. évfordulóján a Világiak, Család és Élet Dikasztériuma a Kommunikációs Dikasztérium „Hitkommunikáció a digitális világban” című projektjében részt vevő fiatal kommunikátorok csoportját kíséri el egy közösségi kampány megtervezésében és lebonyolításában, amely az Ifjúsági Világnap (WYD) hivatalos Facebook és Instagram fiókjában lesz elérhető.

A február 25. vasárnaptól április 25-ig tartó közösségi kampány célja, hogy a világ minden tájáról érkező fiatalokat egy tizenkét hetes tapasztalatban részesítse, hogy megosszák egymással mit jelent mai életükben a Christus Vivit tanítása és szellemisége, valamint a 2023-as lisszaboni világtalálkozó gyümölcseit és tanulságait.

Az „élő” kulcsszóból kiindulva, inspiráló videókon keresztül a kampány cselekvésre és elköteleződésre hív, mert a „Hitkommunikáció a digitális világban” projekt résztvevőinek kívánsága, hogy ez a kezdeményezés – az ifjúsági világtalálkozón részt vett fiatalok, animátoraik és ifjúsági lelkipásztorok aktív közreműködésével – a digitális térben is életben tartsa az ifjúsági világtalálkozó élményét, és élővé tegye a Szentatya meghívását: „Ti vagytok Isten jelen ideje, aki azt akarja, hogy termékenyek legyetek.” (ChV 178). 

Ezt a több nyelven elérhető projektet különböző helyi egyházi intézmények és csoportok is átvehetik, ha környezetükben olyan lelki gondolatokat szeretnének közvetíteni, amely a fiatalokat a közösségi hálózatokon keresztül szólítja meg.

****

A Hitkommunikáció a digitális világban projektet a Kommunikációs Dikasztérium hozta létre. Fiatal kommunikátorokat választ ki, akik online és személyes találkozók és workshopok sorozatán keresztül igyekeznek értékes készségeket szerezni a digitális kommunikáció terén a lelki formálódás érdekében, és tehetségüket és tapasztalataikat számos vatikáni testület projektjének szolgálatába állítani.

****

A hivatalos ifjúsági világnapi közösségi média oldalak 2011-ben, a madridi világtalálkozón indultak el. Az angol nyelvű Facebook-oldalnak mára több mint 2 millió feliratkozója van, és több százezren követik a világ különböző nyelvein (például arabul, kínaiul, ukránul, vietnámiul, koreaiul, oroszul, magyarul, stb.) létrehozott további 20 oldalt. A fiókokat, beleértve az Instagramot és az X-et (@wyd_en), a helyi szervezőbizottságok kezelik és frissítik, amelyek fiatal önkéntesek csoportjaira támaszkodnak, hogy ötleteket és tartalmat adjanak a világnap minden egyes kiadásához.

Kövesd és oszd meg a közösségi médiában a megjelenő posztokat!

Következő programok

There are no upcoming events at this time.

Friss híreink

Ifjúsági Programok 2024

Összegyűjtöttük nektek a 2024-es országos ifjúsági programokat: EseményDátumHelyszínNagymarosi Ifjúsági Találkozó2024. május 25.NagymarosMIT - Máriagyűdi Ifjúsági Találkozó2024. július 4-7.MáriagyűdEgerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat2024. július...

Ferenc pápa üzenete a 38. ifjúsági világnapra

Elmélyíteni a keresztény remény jelentését és örömmel tanúskodni az élő Krisztusról: erre hívja Ferenc pápa a fiatalokat szerte a világon, a reményt jelölve meg a 2023-as és 2024-es ifjúsági találkozók témájául. A SZENTATYA, FERENC PÁPA ÜZENETE A XXXVIII IFJÚSÁGI...